maanantai 22. helmikuuta 2016

Raha-ahdistus, pienet vai isot häät?

Hääpaikka, pitopalvelu, kuvaaja check! 
Bändeille tarjouspyyntöjä lähetetty. 

Mutta tälle bridezillalle on tullu ahdistusta rahasta. Saadaan kyllä rahat säästettyä mitä tarvii, mutta onhan se ihan hirveä määrä rahaa, mitä yhteen päivään uppoaa. 

Budjettilaskuri näyttää kaamealta. 

Jo noista tulee 11000€.

Tästä syystä olen miettinyt, mitä jos kuitenkin pitäisi pienemmät, noin 50 hengen häät, eikä 110hengen häitä. Karsintaa täytyisi tehdä isolla kädellä, joten häihin pääsisi kaverit (jotka vedetty jo minimiin 110hengen vieraslistalla), vanhemmat, sisarukset, isovanhemmat, kummit ja mahdollisesti molempien läheisin serkku puolison kanssa. 

Mikäli pitäisi pienemmät häät, voitaisiin ottaa se hääpaikka, mihin oikeasti ihastuttiin, mutta vieraslistalla ei saatu järkevästi rajattua sinne sopivaan määrään. Näin saataisiin myös rajattua ne, joiden läsnäolo ei ole välttämätön, mutta jotka kuulemma kuuluu kutsua. Jos rajais näinkin kovasti, silloin ei tarvisi miettiä mitä mieltä mun vanhemmat on kutsutuista, kun tulee vain lähimmät. Sukulaiset kyllä ottaisivat itseensä, kun kuitenkin läheiset suvut molemmilla. Mutta sikäli joku ottaa kuitenkin itseensä, kun olimme ajatelleet lapsettomia häitä, ihan vaan ettei häät paisu yli sen 110 hengen. 

Vaikeita asioita!

Toisaalta mua kiinnostaisi pitää häät jossain pienessä juhlapaikassa ja sitten häävalssin jälkeen siirtää häät jonnekin mökille, missä sitten olis palju, sauna, juomaa, iltapalaa ja hauskaa menoa. Ison porukan kanssa bändi olis ehdoton, mutta pienellä porukalla piisais spotify, varsinkin jos juhlat siirtyisi mökille. 
Säästöt pitopalvelusta, bändistä. Mutta. Hintaa tulis lisää juhlapaikasta, kun tarvis se mökki vuokrata, eikä se oliskaa sit mikää pikkune mökki enää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti