torstai 22. joulukuuta 2016

Save the date -kortit

Häävalmistelut jatkuvat, vaikka hiljaiseloa on ollutkin luvattoman kauan.

Blogiaiheita olisi nyt tuhat ja yksi, mutta tällä kertaa päätin paneutua Save the date -kortteihimme, jotka varmasti alkavat jo olemaan kaikilla kutsutuilla kotona (mikäli posti on ne toimittanut joulupostin mukana). Jännitin jo joulupostia niin paljon, että laitoimme postiin hyvissä ajoin ennen joulukuuta. Oletin, että jos laitan jo marraskuussa, tulisivat ne ensimmäisten joukossa. No eivätpä tulleet. Tuleva mieheni epäilikin, että meidän punainen kuori mennyt kasan alimmaiseksi kun oltiin liian ajoissa ja se alimmainen kuori jaetaankin sitten viimeiseksi! :D

MUTTA!

Herra metsästää ja minä aloitin pari kesää sitten kiekkoampumisen, vaikkakin olen vuoden aikaan luvattoman vähän ampunut. Tästä syystä halusin, että kutsussa näkyy meidän harrastukset, jotka ovat lähellä sydäntä. Koin, että virallinen kutsu ei voisi olla niin räikeän näkyvä harrastuksiimme nähden, joten mikä sen parempi kuin Save the date kortit. Niiden tarpeellisuudesta voidaan olla montaa mieltä, mutta itse halusin ne tehdä, edellä mainitustakin syystä. Plus. Olen itse kotoisin etelä-pohjanmaalta ja mieheni hämeestä, jossa häät vietetään. Pitkänmatkalaisilla täytyy olla riittävästi aikaa miettiä majoittautumisia, mikäli haluavat mökkimajoitukseen lähteä.

Sain idean kortteihin ihanasta Pinterestistä.


Muitakin hyviä vaihtoehtoja oli, kuten..


Ja...


ja...



Mutta valokuvat meistä oli paljon hankalempi ottaa, varsinkin kun tunnetusti emme kovin valokuvauksellisia ole. Helpompi oli ottaa itse kuvat omalla takapihalla jonkun puunrungon päällä. Räpsiä kuvia niin paljon kuin tahtoo ja niistä katsoa parhaat päältä. 

Ja niitä kuviahan tuli paljon...








Kokeilin erilaisia fontteja, erilaisissa asennoissa ja... Työ oli loputon. Silti vaikein päätös oli tehdä päätös, mikä olisi kaikista paras. Sitähän muuten jahkailtiin ja pitkään!! 

Lopputulos oli kuitenkin tällainen...


Anteeksi pienestä sensuroinnista.. Ajattelin sensuroida myös juhlapaikkakunnan ja päivämäärän, mutta.... Olkoon nyt näin :D
Teetin kuvat ifolorilla (9snt kpl), ostin prismasta kartonkia, leikkasin oikeeseen kokoon ja kaksipuolisella teipillä kiinnitin kuvan keskelle kartonkia.
Lopputuloksesta olen varsin tyytyväinen. Nyt virallinen kutsu voi olla klassisempi ja valtaosaa miellyttävä lopputulos, vaikkakin päätin jo, että infolehtisen otsikoksi tulee "The Hunt is Over...." jotta on pientä yhtenäisyyttä. Liika on liikaa, varsinkin kun häissämme ei kuitenkaan ole panoksia istumassa pöydässä tai mitään muutakaan sellaista. Ei nyt liikaa ahdisteta asevastaisia vieraita ;)

Pelkäsimme kovin, mitä ihmiset ajattelevat tällaisesta kortista, onko suuri paheksunta, vai mikä seuraa. Yhdeltä kutsutulta sain kuitenkin viestiä, että kiitos hauskasta ja omaperäisestä tiedotusasiasta. Silti asia vieläkin jännittää, mutta.... :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti