tiistai 3. tammikuuta 2017

Viininmaistajaiset

Viinimaisteluja vietettiin jo marraskuussa, mutta koska olen ollut hiljaiselossa niin pitkään, on nyt hyvä siitäkin vielä kertoa.

Viininmaistelut olivat meillä ns. pikkujoulut kaasoille ja bestmaneille, sekä heidän puolisoilleen. Valitettavasti vain yksi puoliso pääsi paikalle, mutta ei se meidän menoja haitannut ;) Pikkujoulut olivat myös virallinen tapaaminen kaasojen ja bestmanien kesken, vaikka suurin osa toisensa olivatkin jo nähneet, mutta eivät silti kaikki. Hirveästi hääkeskusteluja ei iltaan mahtunut, mutta ehkä näin oli kuitenkin alkuun parempi. Seuraavaan tapaamiseen varmasti tuleekin enempi hääkeskustelua.

Kuohareita oli jopa neljä, joista valita. Punaviinejä ja valkoviinejä molempia kolmea laatua. Nämä kävin ihan alkon sedältä kyselemässä, joskin kuohuviineissä oli jo omia mieltymyksiä..





Ruokapolitiikka aina se tärkein, joten mies teki (muistaakseni) savustettua peuranlihaa, joka olikin sitten varsin hyvää (tämä ei tullut kyllä yhtään yllätyksenä, tuo tuleva sulhanen on aika taitava ruuan laittaja!)



Mutta sitten mielipiteet juomista. Avivat olivat todella hienon näköisiä laseissa, mutta maku oli sitten kaikkien mielestä liian mehumainen. Voiton veivät Gancia astia ja Brachetto D'Aqui. Olisimme varmasti valiintuneet jälkimmäiseen, mutta hitsiläinen, kun sitä ei saakaan Tallinnasta. Gancia astiaa siis tulee meidän häihin alkujuomaksi. Kaason puoliso on alkossa töissä ja ystävällisesti kertoi kuinka paljon tarvitsee ostaa, mutta koska mä tykkään tuosta Gancia astiasta... niin tuumasin miehelle, että kyllä sitä pitää paljon enemmän ostaa. 

Punaviineistä voiton vei Torresin Sangre de Toro. Ja valkoviineistä Torresin vina Esmeralda. Kumpaakin näistä viineistä saa tonkissa. 

Seuraava kaaso-bestman meettinki onkin sitten keväällä, kun maistellaan booleja! Viron nousevan alkoholiverotuksen takia olen painottanut tuolle ukolleni, että viinat pitää hakea ennen heinäkuuta. Tästäkin tiedosta kiitokset facebookin Häät 2017! -ryhmälle. 

1 kommentti:

  1. Voi miten kiva ilta teillä on ollut hääporukalla! Meidänkin pitäisi järjestää porukalle joku tapaaminen ja viininmaisteluhan olisikin hyvä vaihtoehto! :)

    VastaaPoista